埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

[照片] 梨渦入黎 [廣東版]

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
本帖最后由 kingsnake 于 2010-10-24 19:14 编辑 , P+ |2 n9 A; S: H+ g+ a0 v

0 A& I2 H3 Z( I! E1 _今日趁老婆唔覺意,揀左包冇牛蹄既牛腳,靜靜雞擺佐落距個籃,番到屋企鬼殺甘嘈; Q9 n9 y8 N- {. F2 |1 a' t
睇下我用壓力煲煮出哩既牛腳,白賴賴好似豬腳甘,不過就冇甘肥。 2 y2 D7 P$ O# N; e, j0 v
1 d* p: ~  B: h3 t2 X$ h9 Z2 B
理袁律师事务所
D湯都幾多油下,用呢個漏斗將油隔開,剩番咯D就可以用黎燜番D肉。2 T. H! V4 a3 m( O3 I+ d( _; r
其實都係剩番D牛筋,牛皮。 D牛皮好似羊腩煲D羊皮甘,唔似豬皮,幾好咬頭。 3 }$ k. y( s( U& L1 ?
哇,好嘢啵
老杨团队 追求完美
哇,好嘢啵# e2 m- E. m0 H# C$ {8 z
song2lili 发表于 2010-10-24 19:20
' S- S1 v5 U! N; B- d  r; P

/ n7 B( I8 C2 \: E好什麽?味道還得老婆善後。' z) j  h) r- v5 t# ^/ j7 b' g

) b6 \6 l; ]0 Q! U! M2 }[識講幾句?你D廣東話咩野程度先。]
嘛嘛地啦,讲就得,写就。。。。。。
嘛嘛地啦,讲就得,写就。。。。。。
8 e! L: B+ {/ g- ?( [( P9 ?0 x# Csong2lili 发表于 2010-10-24 19:54
- l2 V- P4 A2 h! X, c
# K$ K. G% P) q+ I2 c0 k6 `
写就我都唔系几得。
/ Z- D, c/ l6 \2 V. R# F' ?' [我最钟意听D唔系好正既广东话。
哇,好野。广州人
哇,好嘢啵
, N! N4 T2 _- ?! d" b: W$ c9 Usong2lili 发表于 2010-10-24 19:20
  {1 f8 B5 n+ v  V; W- P4 b7 \
# X" Z* ]% A; z! F
坐作我沙发?比翻一半我。
唔系丫嘛
坐作我沙发?比翻一半我。
* O% J) x. T/ X# B梨涡浅笑 发表于 2010-10-24 20:20

6 P5 F. L" B/ m
; J- U0 o  K  L) t唔驶争,你坐我大脾。
我地岩岩吃完烛光晚餐,整作摩洛哥咸柠檬鸡,蜜汁叉烧,火鸡汤浸芥兰,准备影相吃饭个时,竟然停电窝,停足个半钟,等我吃完甜品,又有番电。
1 g/ M! o+ k6 o% `2 }' OD牛蹄都几靓仔啊,我中意吃个D也无晒窝,骨髓啊。个漏斗好劲阿,叫什么武器?我见都未见过。见到D牛筋我流晒口水啦,吃完会靓嘎,吃个时,捡晒D牛筋比你老婆食,就吾会鬼杀甘吵嘎啦。
喂,靚女,放工番黎睇下呢D骨膠幾靚?
# L+ |2 u1 @1 D& X一滴油都冇架,唔似者喱又唔似燉蛋,滑滑既白色固體,會融奚暖水道。9 C' O! N# K8 y+ `" V: A) R9 l
想靚就試下啦。
# d6 ]9 H& k, ~/ L' N" G哇。D牛筋,牛皮仲好食添,真係唔試過唔知,牛皮都食得既。. n/ k4 f7 w/ ~: v  `, b2 M$ _
! B! ^0 J5 s  V* F, b& ]* W: M
同言同羽 置业良晨
' m. ]& Q. V3 |5 g. y, E' u0 \- \" N4 y8 m  S" X7 f
真系几得窝,一D油都没窝。你老婆有没赞你啊?
# v6 @( ^6 ^* s; ]3 {, h. X2 X2 \2 A( d' a
系啦,吾好系吾系都叫靓女啦。人地系靓女你叫就话应你姐,我地呢挺,都吾知应好定吾应好,好鬼尴尬嘎嘛。吾应,又话我高斗。应,人地又话,吾系几靓又以为自己好靓,切!
唔驶争,你坐我大脾。
  V: e9 H, A! T' Gkingsnake 发表于 2010-10-24 20:26

# G, l4 {* y" p7 V$ Q# p3 ?/ ?  _( F- l$ ~- j8 q9 ]
吾使啦,我坐地下。比lili歌坐你大脾啦。
今日趁老婆唔覺意,揀左包冇牛蹄既牛腳,靜靜雞擺佐落距個籃,番到屋企鬼殺甘嘈9 {$ a  r) q' n4 Z( k* k
睇下我用壓力煲煮出哩既牛腳,白賴賴好似豬腳甘,不過就冇甘肥。 % i: K7 G2 j3 a0 H; w% G# c% T. ?6 ]

$ X9 ]. e: b4 S- n8 I- O) B8 [
6 ]% q1 a2 i- o6 @. [' ?kingsnake 发表于 2010-10-24 19:06
8 B0 w& u* x$ g0 L+ E3 G8 k% `
边窦有卖牛蹄啊?
1 P8 k2 O* }/ f. D
吾使啦,我坐地下。比lili歌坐你大脾啦。2 }- q; T: J9 ?; a9 P
梨涡浅笑 发表于 2010-10-25 14:50

1 ]6 f& J1 o4 s6 `7 [' Q  F5 ]+ t2 _5 t
你都係坐番沙發啦。lili都坐作我大脾好鬼死耐喇。
# a3 u9 [. D, _0 ]我老婆話距坐地下渦,距有得食就得擱喇。
同言同羽 置业良晨
边窦有卖牛蹄啊?
9 K3 p! |9 e: a" G- t7 z6 S2 Q小胡同 发表于 2010-10-25 15:08
. r' S5 o& b  J! O6 v
. @$ e+ U+ G; t7 ~
97 有,2.99一磅,白雪雪甘。( B0 L" Q" N9 D  }! ~' S
協成就好平,不過冇筋既,仲血淋淋添。
97 有,2.99一磅,白雪雪甘。" e! c" C" H) f- f$ Y
協成就好平,不過冇筋既,仲血淋淋添。
# c# i% L0 j+ W) `3 V4 {kingsnake 发表于 2010-10-25 15:30
  S4 ]. ?* B7 B  u
多谢先,迟点去睇下。
你都係坐番沙發啦。lili都坐作我大脾好鬼死耐喇。0 [$ t6 R. H$ [) F
我老婆話距坐地下渦,距有得食就得擱喇。
/ P/ K6 N1 E0 Ekingsnake 发表于 2010-10-25 15:13

! }9 s/ [. K: h8 Y% m) K" r- d; l哇,搞得我黎份。走人
lili歌米走啦,人地都话比你坐大脾,不过坐得有D耐,可吾可以从左个只转趋右个只涡?
妹妹啊,留比你咯
同言同羽 置业良晨
几时开返个广东版呀?
同言同羽 置业良晨
大懶蛇你同梨涡浅笑玩晒啦.
妹妹啊,留比你咯
. I; U+ M$ v: N4 W* f; Z- Ysong2lili 发表于 2010-10-25 18:50
+ Q( `& `! w2 Q7 Q7 @+ p

+ i! M' s/ ]8 o% K+ F" g: Q" M你地有得坐又爭,冇得坐又爭,不如一齊起身整野食仲好D。
大懶蛇你同梨涡浅笑玩晒啦.
( T4 y  T1 ]  t$ c: p4 x! cCAI 发表于 2010-10-26 00:37
  m/ ]$ g- R: I" S3 z
- E5 p& |# P) v1 X
想加入利玩都得。- L2 m; U4 ~2 K& w
條件係:唔准蝦老婆,又唔准怕老婆,更加唔准搶人老婆。
哈哈好呀,我好闷呀.有好野食预埋我啦.

( ?; M3 q/ c: E0 I1 K就算我唔响 edmonton, 我都琳住你架,你睇下呢 D平果干,系韩国美女整架,仲好容易添。拒静系用decorer去佐平果心,切成一片片,然后用绳穿起来,再屋内风干,几日就搞定了。真系好好食架。
0 v7 W/ Z/ U/ m" Y6 ]乜都唔使用,唔信就试下。  t& O% X0 F8 \3 N
我手上有两块,后面胶袋一大包。
今日趁老婆唔覺意,揀左包冇牛蹄既牛腳,靜靜雞擺佐落距個籃,番到屋企鬼殺甘嘈  i, o' x9 E: Z* N
睇下我用壓力煲煮出哩既牛腳,白賴賴好似豬腳甘,不過就冇甘肥。
& A6 k( w: \8 x0 w
9 @' P, S; ?8 a0 I  O1 `; U
( ]$ ]8 h. I2 @) N% Skingsnake 发表于 24-10-2010 19:06

+ [; P3 i5 |, c2 O9 K7 C! _' `% ?蛇戴佬,你好人做到底,同我切下听日后日97有么得卖,免得我白跑一趟,你知我渣车水平个啦!
/ F6 ?1 X" b5 s骨胶汤养颜啊!
理袁律师事务所
昨天路过 calgary 的大统华,睇到D牛脚成碌木甘粗,先至卖 $1.68/lb,不过牛筋就卖 $2.99。1 R5 N5 S) [% `) V1 j" t* w, L
霖下都系番转头时买十磅牛筋好了。
. ~( M. E- `+ p  n: r# h! n' k97 长年都有牛脚卖,都系卖 $2.99,不过就已经切好晒,方便好多,去到包你买到。
大型搬家
昨天路过 calgary 的大统华,睇到D牛脚成碌木甘粗,先至卖 $1.68/lb,不过牛筋就卖 $2.99。% X% P" v- ~" u
霖下都系番转头时买十磅牛筋好了。4 o, }+ |  E  b: f1 {
97 长年都有牛脚卖,都系卖 $2.99,不过就已经切好晒,方便好多,去到包你买到。
/ c! ~% V5 A& O* b8 e* [kingsnake 发表于 5-11-2010 20:42

5 Z! |: d+ o7 p3 K% u多谢晒